Ing. Radka Maxová

  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2015 6:48:12

Zákaz stěhování rozvedených rodičů? Jen to ne !

Zákaz stěhování rozvedených rodičů? Jen to ne !

Zákaz stěhování rozvedených rodičů? Jen to ne !

Ministerstvo spravedlnosti Slovenska připravuje nová pravidla pro rozvedené rodiče, podle kterých se nebude moci ten, kterému bylo dítě svěřeno do péče, stěhovat s dítětem do jiného okresu bez souhlasu bývalého partnera.

Musím k tomu říci, že jsem zcela zásadně proti a že bohužel zaznamenávám podobné aktivity i v České republice.

Hned po nástupu do Poslanecké sněmovny jsem byla oslovena otci, kteří mě žádali o totéž. Předložit novelu zákona, kde by přestěhování rodiče, kterému bylo dítě svěřeno do péče po rozvodu nebo do péče střídavé byl podmíněn souhlasem druhého rodiče. Z praktického hlediska je to pro mě nesmysl a tento návrh jsem razantně odmítla. Poté mi i Ministerstvo spravedlnosti a Ministerstvo práce a sociálních věcí tento můj krok potvrdilo na semináři o Střídavé péči. Nejen kvůli trhu práce, ale i z osobního hlediska jde o omezování svobod a práv člověka.

Co je ale nejhorší na celé věci je, že se v tom naprosto ztrácí dítě. Pokud jsou rodiče „normální“, nebudou mít problém vyjít si vstříc kvůli styku s dítětem. Jde o to, že tato aktivita spíše svědčí o tom, že dotyční, kteří tlačí na přijetí podobných hloupostí, pouze řeší svoje frustrované ego a prostřednictvím práva by se rádi svým bývalým partnerům pomstili za to, že je opustili. Rodič, který miluje své dítě, za ním pojede kamkoliv bude třeba - pokud mu o ně skutečně jde. A pokud tomu tak není, je problém někde jinde. Pak bych doporučila obrátit se na odborníky na psychologii.

Důvod, proč nás partneři opouštějí i za cenu toho, že zůstanou s dítětem sami, nebude problémem ani dětí ani kilometrů.

Radka Maxová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama