Ing. René Číp

  • Poruba
  • zastupitel měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2015 9:13:54

»Zákaz myslet!« na Ukrajině

»Zákaz myslet!« na Ukrajině

Před nedávnem jsme se doslechli, že na Ukrajině byla zakázána komunistická strana. Zákaz prý je zcela v souladu se zahraničně politickou orientací »Nové Ukrajiny«, neboť KS Ukrajiny prý vždy podporovala vazbu své země na Rusko.

Strana se nebude mít možnost zúčastnit voleb a nesmí vyvíjet činnost.

Tento zákaz je však protiústavní, neboť o zákazu strany rozhodl svým výnosem ministr spravedlnosti, který k tomu není oprávněn. KS Ukrajiny dále funguje a připravuje se k volbám. Navíc jde o jasnou paralelu s podobným vývojem jako v Německu po nástupu Adolfa Hitlera k moci. Tam také zakázali komunisty po požáru Reichstagu. Fašizující ideje jsou velmi podobné a nezměnily své způsoby ani po 80 letech, příkladem toho může být »humanitární upalování v Oděse«, což považuji za oxymorón, stejně jako například »humanitární bombardování« v Jugoslávii. V budoucnu očekávám, že může přijít i zákaz myslet.

Co se onoho »ruského vlivu« v KS Ukrajiny týče, tak by se tam určitě nějakou formou dal najít, neboť komunistické strany v zemích bývalého Sovětského svazu spolu nepochybně mluví, ale stejným způsobem by mohl kdokoliv říci, že ruský vliv je v kterékoli levicové straně v Evropě nebo jinde na světě, což je pochopitelně nesmysl.

Spíše než ruský vliv tak jasně vidím vůli současného vedení Ukrajiny o odvádění pozornosti občanů jiným směrem. Snaha vytvořit vnitřního nepřítele, veřejně ho označit a pranýřovat za potlesku svých věrných, to je teď zřejmě nový způsob myšlení vlády na Ukrajině. Další důvod je obava z možného růstu počtů příznivců komunistů, neboť KSU se skutečně snaží řešit problémy na východě země a znovunastolení míru.

Pro mě osobně však tento »zákaz« znamená, že vláda Ukrajiny zřejmě ztrácí zájem o bližší přiblížení k EU, neboť její asociační smlouva ještě nebyla ratifikována parlamenty všech členských zemí EU (včetně ČR), a očekávám, že i toto může být jeden z hlavních důvodů, krom velkých ekonomických rizik, proč ani ratifikována nebude.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama