Ing. Stanislav Juránek

  • KDU-ČSL
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.01.2020 13:26:00

Je plné právo obcí, aby se v této věci ozvaly

Je plné právo obcí, aby se v této věci ozvaly

Projev na 40. schůzi Poslanecké sněmovny 22. ledna 2020 k zákonu o silničním provozu

 Vážený pane předsedající a všichni, kteří sledujete tady tuto debatu. Já myslím, že je to docela zásadní, abychom se pobavili o tom pozměňovacím návrhu, o kterém tady mluvili moji předřečníci. A abych uvedl na pravou míru. Ono to není o tom, že má zodpovědnost jenom Ministerstvo dopravy. Ze zákona totiž mají kraje povinnost mít zodpovědnost za silnice II. a III. tříd. A to je právě to naprosté nepochopení toho, proč se vlastně kraje i obce brání tomu, aby se rozhodovalo o krajích bez toho, aniž by se s nimi tyto věci projednaly. Protože důsledky, které zde jsou, znamenají, že ty kraje nemohou plně uplatnit to, co vlastně mají ve své povinnosti. Zdůrazňuji ve své povinnosti II. a III. tříd.

A já tedy znovu chci upozornit na to, že kraje jsou potom povinny, aby se při každé příležitosti, tedy i při příležitosti tohoto zákona ozvaly, aby se nezapomnělo na řešení této podstatné záležitosti, protože jinak se nikdy nedočkáme toho, aby silnice II. a III. tříd, které navazují jednak na silnice I. tříd a jednak na dálnice, byly v dobrém stavu. A já myslím, že přestože je tady nějaká dohoda, o které nevím, že to bude zaparkováno, je velice důležité si říci, že tento problém je nutné řešit. A to, co zde chci zdůraznit, je jenom to, že to plné právo krajů, plné právo obcí, aby se v této věci ozvaly, a aby se pokusily docílit toho, aby tady na té naší úrovni a na úrovni vlády, byl tento problém řešen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama