Ing. Stanislav Mrvka

1. místopředseda hnutí Změna 2020
  • Změna
  • Jindřichův Hradec
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2020 7:26:23

Jak jsme v Jindřichově Hradci nedoplatili na zpoplatnění

Jak jsme v Jindřichově Hradci nedoplatili na zpoplatnění

Více jak rok část „odhodlaných“ nespokojenců a zástupců samospráv bojovalo o zrušení, nebo nevyužití schváleného poplatku na vybraných úsecích silnic 1. třídy pro vozidla nad 3,5 tuny.

Více jak rok část „odhodlaných“  nespokojenců a  zástupců samospráv bojovalo o zrušení, nebo nevyužití schváleného poplatku na vybraných úsecích silnic 1. třídy pro vozidla nad 3,5 tuny.

Po dlouhém masírování, vysvětlování a ujišťování, že to nebude mít žádné negativní dopady na kde co, bylo slíbeno, že problematika bude pozorně sledovaná a kraje v rámci spolupráce zabezpečí sčítání provozu. Pokud by se prokázalo, že se nákladní vozidla vyhýbají těmto zpoplatněným úsekům, tak se k jednání vrátíme a bude se hledat tzv. kompromisní řešení.  A už se ukázalo. Sčítání v Jihočeském kraji jednoznačně potvrdilo, že se nákladní vozidla zpoplatněným úsekům vyhýbají.

Ale objevily se také dopady, se kterými nikdo nepočítal.  Zpoplatněný úsek silnice I/34, který je součástí vnějšího okruhu města dostal uživatele do zajímavé situace. Trochu to připomíná slavnou hru Dobytí severního pólu: „ Jdu na sever, jdu na sever a už jdu na jih“…. U nás to v praxi právě v souvislosti s hranicemi  města vypadá následovně: „ Jsem zpoplatněn, jsem zpoplatněn,  nejsem zpoplatněn a už zase jsem zpoplatněn“…. Problém je, že jsem zpoplatněn v těch nejméně vhodných místech. A to jsem stále na stejné silnici, ze které vedou výjezdy do centra města. A protože  obchodní zóny, stavební firmy a další subjekty jsou kupodivu schválně v těchto zpoplatněných zónách , řidiči samozřejmě hledají cestu, jak tyto úseky objíždět. A zase kupodivu hledají cestu nejmenšího odporu. A nejsnadnější cesta je vede neomylně  do centra města. A tak máme dvě možnosti. Buď zvítězí zdravý rozum a nebo budeme muset hranice města posunout a anektovat další území.

Zase se potvrdilo, že cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama