Ing. Světlana Kubíková

  • R2014
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.10.2014 19:27:18

Pražské stavební předpisy jsou dle ministerstva protizákonné

Pražské stavební předpisy jsou dle ministerstva protizákonné

Ministerstvo pro místní rozvoj, sice po delší přípravě, ale přece, rozhodlo o protizákonnosti tzv. Pražských stavebních předpisů.

 Ministerstvo pro místní rozvoj, sice po delší přípravě, ale přece, rozhodlo o protizákonnosti tzv. Pražských stavebních předpisů. Dalo tak za pravdu sílícímu proudu odborníků i zástupců veřejnosti, kteří na nesoulad se zákonem a právní nejistotu z takto zaváděné normy a její aplikace poukazovali. Patřila jsem k prvním kritikům a těm, kteří kontinuálně na problematičnost uvedeného předpisu poukazovali.

Tvrdošíjná obhajoba Pražských stavebních předpisů ze strany primátora Hudečka je v tomto kontextu až nepochopitelná. Jen zbabělec či narcis neuzná chybu a místo nápravy mlží, až lže. Nejde o předvolební účelové akty – my jsme nebyli ti, kdo platnost předpisu vztáhli k 01.10.2014, tedy kdo chtěl mít do voleb nevratně rozhodnuto. Nejsme ani těmi, kteří se blamují pod hesly, že umí přijmout pravidla. Můžeme jen dodat – evidentně a nezodpovědně jakkoli.

Je dobře, že do lhůty 60 dní na přepracování již spadá funkční období nové Rady hl. m. Prahy a doufejme i nového člena rady pro územní rozvoj. Práce na tak závažném dokumentu možná potrvají i déle, ale dnešní rozhodnutí MMR je krok správným směrem.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama