Ing. Tomáš Navrátil

  • ANO 2011
  • Opava
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2022 19:37:00

Začíná stavba další části okružní křižovatky v Dluhonské ulici

Začíná stavba další části okružní křižovatky v Dluhonské ulici

Stavba okružní křižovatky – propojující ulice Dluhonská, Polní a Tržní – vstoupí v pondělí 22. srpna do další fáze.

„Pro vozidla se otevře nová část této křižovatky a provoz bude veden obousměrně. Hlavní tah tedy zůstane zachován a uzavře se polovina vozovky, po které se dosud jezdilo,“ informoval radní pro dopravu Tomáš Navrátil

Rondel, který navazuje na nově vybudovanou moderní estakádu, se začal stavět letos na jaře, předán k užívání má být v průběhu podzimu. Po jeho spuštění ocení řidiči, cyklisté i chodci přehlednější situaci – křižovatka totiž patřila k dopravně nebezpečným místům.  „V rámci druhé etapy výstavby, která má být ukončena v neděli 23. října, budou dokončeny přeložky inženýrských sítí a stavební firma vybuduje druhou polovinu okružní křižovatky včetně chodníků,“ upřesnil radní Navrátil. A kromě toho, že se řidičům otevře nová část rondelu, čekají na ně i další změny. Autobusy a auta do 3,5 tuny se už dostanou na dosud nepřístupnou komunikaci, která vede až k Precheze - vozidla nad 3,5 tuny, zásobující areály za Dluhonskými mosty, budou jezdit přes Staré Rybníky. „Nebude ovšem možné odbočit od nově budované křižovatky do Dluhonské ulice – a to platí i pro opačný směr,“ upozornil radní Navrátil. Závěrečná třetí část stavby, která bude aktuální na podzim, už bude znamenat dokončovací práce – vozovka dostane novou vrstvu a dokončen bude středový ostrůvek, řidiči ale už budou moci trasu využívat.

Investorem stavby, která je součásti nově budovaného průtahu městem, je Ředitelství silnic a dálnic. Přijde na 30 milionů korun a město v rámci ní přispělo na vybudování chodníků a cyklostezky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama