Ing. Václav Novotný

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2017 13:46:00

Doprava nejlépe ukazuje, do jak hlubokého rozvratu současné vedení Prahu dostalo

Doprava nejlépe ukazuje, do jak hlubokého rozvratu současné vedení Prahu dostalo

Pražský okruh a s ním související problémy v dopravě hlavního města mají být tématem mimořádného jednání zastupitelstva Prahy. To se opět rozhodli iniciovat zastupitelé TOP 09 ve spolupráci s kluby ODS a Nezávislí.

 „Nejenže současná koalice ANO, ČSSD, Zelených, Starostů a KDU-ČSL ve jménu vlastního přežití již měsíce odkládá rozhodnutí o Pražském okruhu. Spory v radě zásadně komplikují i práce na okruhu vnějším,“ zdůvodňuje potřebu jednání předseda klubu zastupitelů TOP 09 Václav Novotný.

Opoziční kluby vyvolaly mimořádné jednání zastupitelů už minulý týden. Předložily na něm návrh veřejné zakázky na dostavbu městského a pražského okruhu, který Rada hlavního města Prahy v září sama schválila, ale nedokázala s ním předstoupit před zastupitelstvo. „Je paradox, že jako opozice jsme předložili materiál schválený vedením města. A ještě větším paradoxem bylo, že koaliční většina zastupitelstva o něm odmítla jednat,“ připomíná místopředseda pražské TOP 09 a bývalý náměstek primátora pro infrastrukturu Jiří Nouza.

„Doprava nejlépe ukazuje, do jak hlubokého rozvratu současné vedení Prahu dostalo,“ říká Václav Novotný a uvádí příklady svého tvrzení. „Jednotlivé městské části si bez ohledu na celek pražské dopravy svévolně umísťují dopravní značky, které brání občanům sousedních městských částí ve vjezdu, a zvyšují tím celkový chaos.“

Dále Václav Novotný připomíná: „Členové pražské rady občanům naslibovali dopravu na letiště i vlakem, i metrem, i tramvají, ale při stávce taxikářů se ukázalo, že na letiště se nedá dostat vůbec.“

Hlavní zodpovědnost za tuto situaci podle Václava Novotného nese primátorka Adriana Krnáčová. Politička hnutí ANO uhýbá před problémy, a městská rada je politicky rozvrácená, takže není schopna přijímat už vůbec žádná rozhodnutí. „Neschopnost pražské koalice řešit problémy dopadá na Pražany stále více. My nabízíme opoziční hlasy ve prospěch smysluplných řešení,“ dodává předseda klubu zastupitelů TOP 09 Václav Novotný.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama