Ing. Václav Novotný

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2017 13:28:00

Pražská TOP 09 zvažuje svolání mimořádného zastupitelstva

Pražská TOP 09 zvažuje svolání mimořádného zastupitelstva

V souvislosti se včerejší razií zvažuje pražská TOP 09 svolání mimořádného zastupitelstva.

 V souvislosti se včerejší razií, při níž orgány činné v trestním řízení zadržely vlivného člena pražské ČSSD a pražského zastupitele Karla Březinu a ředitelku magistrátního odboru sportu a volného času Soňu Fáberovou kvůli podezření ze spáchání podvodu v dotačních programech v oblasti sportu, zvažuje pražská TOP 09 svolání mimořádného zastupitelstva.

Podle předsedy klubu zastupitelů TOP 09 a nezávislých Václava Novotného není možné, aby současná vládní koalice v čele s primátorkou Adrianou Krnáčovou (ANO) o klíčových problémech mlčela a stavěla se k nim zády.

"Není tomu tak dávno, kdy do pražské příspěvkové organizace Technická správa komunikací vtrhly orgány činné v trestním řízení a odvedly si několik lidi, včetně samotného ředitele pana Ladislava Pivce. Dodnes nás členové současné rady nebyli schopni alespoň rámcově informovat, čeho se obvinění konkrétních lidí týká. Včerejší události a zadržení Karla Březiny a Soni Fáberové kvůli možnému spáchání podvodu při čerpání dotací na sport nasvědčují tomu, že se na magistrátu pod vedením ANO, ČCSD a Trojkoalice odehrávají machinace, kterým jsme se snažili v minulosti zabránit. Je zcela evidentní, že staré časy se vracejí a představitelé pražské koalice dělají jako, že se jich to netýká. Tomuto arogantnímu jednání odmítáme nečinně přihlížet. Pražané mají právo mít zodpovědné a akceschopné vedení, které bude hájit především jejich zájmy, nikoliv jen ty své. A právě proto jsme se rozhodli, že v následujících dnech zvážíme svolání mimořádného zastupitelstva,” uvedl k tomu předseda klubu zastupitelů TOP 09 Václav Novotný.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama