Ing. Vladimír Hönig, Ph.D.

  • SPOZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2010 12:47:23

Rozlišujme kdo je kdo

Rozlišujme kdo je kdo

Poslední dobou slýchávám ze všech stran, že možnou koalici s ČSSD a KSČM by mohla uzavřít Strana Práv Občanů ZEMANOVCI. Když se zeptám proč, odpověď je velmi krátká – jste přece levicová strana….

Nechápu, jak si někdo může myslet, že veškeré levicové strany budou držet pospolu. Osobně bych nedělil politické strany na levici a pravici, ale na dobrou a špatnou politiku, kterou razí. Musím říci, že v dnešní době nemá levicový volič moc variant pro výběr, komu dá svůj volební hlas. Kdo jen trochu sleduje v médiích postupný vývoj situace před volbami a pročítá volební programy jednotlivých stran, má v této věci jasno a to v tom smyslu, že levicové strany, které mají možnost získat mandáty ve Sněmovně jsou tři – ČSSD, KSČM  a  SPOZ.  Koalice ČSSD a KSČM se předpokládá. Dokonce jsem i četl, že v případě, že by SPOZ vstoupila do této koalice, byla by šance na většinu. Problém je jeden, a to ten, že zásadně odmítáme politiku těchto dvou stran. Všeobecně každý, kdo nemá rád komunisty či politiku ČSSD, se veřejně prohlašuje za pravicového, ale i levicová strana může být antikomunistická a neztotožňujeme se v žádném případě i s ČSSD.

 

Každopádně uznáme výherce letošních voleb, jelikož je to sportovní. Ale naše podmínka je jasná, nebudeme jakýmkoliv způsobem spolupracovat  s někým, kdo neuzná našich 7 základních bodů změny volebního zákona, které jsou pro naši stranu a voliče primární. Zcela odmítáme předvolební slibovou techniku. Je sice hezké slibovat, mnoho lidí na to slyší, ale je nutné ne přesvědčovat o tom, že dám, když ve skutečnosti není z čeho. V dnešní době je důležité nabízet. Nabízet možnosti řešení, nejen jak z krize, což je v tuto chvíli zásadní problém našeho státu, ale nabídnout občanům České republiky možnost spokojeného života a především, aby měli šanci o svých životech rozhodovat. Proto změna volebního zákona, aby se již neopakovala situace, kdy 90 % občanů jsou nespokojení s politikou – tedy politiky. Aby mohli především sami vybírat ne pouze strany, ale výrazně ovlivnit i kdo je má zastupovat a kdo jen slibuje a politiku zneužívá jen ke svému prospěchu, ať odejde.

 

Samotnému mi přijde velmi zarážející, že stále jsme házeni do jednoho pytle s ostatními levicovými stranami. Ale na jednu stranu chápu, že vždy zde fungovala spolupráce jen levicových stran a na druhé straně jen pravicových stran. Proč by ale nemohla fungovat spolupráce pravicových a levicových stran dohromady a proč by mezi sebou strany nemohly komunikovat, když dohromady mají zastupovat 100 % občanů. Nad tím se nikdo ani na chvilku nepozastaví…..

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama