Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.01.2019 16:17:00

„Zítra zase tady“

„Zítra zase tady“

Komentář na facebookovém profilu k výročí upálení Jana Palacha

 Letos si připomínáme 30. výročí Palachova týdne, nejmasovějších protestů veřejnosti proti komunistickému režimu od roku 1969. Totalitní moc proti demonstrantům tvrdě zasáhla násilím, za použití pendreků, vodních děl a slzného plynu. Proti demonstrantům bylo povoláno 3.500 příslušníků veřejné bezpečnosti a lidových milicí, kteří se snažili nepřipustit větší shromáždění lidí. Přesto se demonstrací zúčastnily tisíce lidí.

Můj hluboký obdiv a poděkování patří všem protestujícím, kteří přesto, že byli brutálně mláceni, měli odvahu další den znovu přijít a znovu demonstrovat. Lidé se dokázali domluvit i bez sociálních sítí a on-line napojení, stačilo, že se každý den loučili heslem „Zítra zase tady“. Tak silná byla touha po svobodě, kterou dnes bereme jako součást našich životů. A tato odvaha a touha otevřela cestu k listopadu a demokracii.

Svoboda je pro mě hodnotou, které si vždy budu vážit a budu ji hájit.

P.S.: Uvedené počty v grafice jsou dle zprávy ministerstva vnitra, ale obecně se soudí, že byly záměrně podhodnoceny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama