Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.05.2020 10:13:00

EET by se měla zrušit

EET by se měla zrušit

Komentář na facebookovém profilu k regulaci, restrikcím a administrativě v podnikání

 Sněmovna odsouhlasila odklad EET do konce roku. Sama ministryně financí k tomu uvedla, že ekonomika se musí „pořádně nadechnout“. Je to takové nepřímé přiznání, že EET ekonomiku dusí.

EET nijak neposílila naší ekonomiku, ani nestabilizovala státní finance. Naopak přinesla do podnikatelského prostředí další možnosti restrikcí, represí a nesmyslných pokut i za drobná administrativní pochybení. Není to systém na vydávání účtenek, ale nástroj on-line kontroly, kterou si sami na sebe musí živnostníci a podnikatelé zajišťovat a platit. Proto by bylo lepší systém zrušit.

Pokud by měla epidemie přinést nějaké poučení, tak takové, aby si stát začal vážit všech aktivních lidí, kteří se vydali na nelehkou cestu podnikání, aby jim neházel klacky pod nohy a neredukoval jejich roli na pouhé plátce peněz do státní kasy.

Mým snem není převaha velkých sítí supermarketů, řetězců a holdingů. Obrázek takového světa jsme si mohli udělat během uplynulých pár týdnů. Naopak bych chtěl mít co nejvíce drobných podnikatelů a živnostníků. A právě kvůli nim by měl stát z cesty podnikání odstranit co nejvíce zatěžujících regulací, restrikcí a administrativních nákladů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama