Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.07.2021 10:07:00

Fit for 55

Fit for 55

Komentář na facebookovém profilu k plánu Evropské komise na redukci emisí

 Plán Evropské komise na redukci emisí je spíše plánem na redukci peněz v peněženkách.

Nemůžeme ho nechat bez povšimnutí, protože drasticky zasáhne do ekonomiky, životní úrovně nás všech, zkomplikuje nám život a výrazně ho zdraží. Ale ochrana životního prostředí má vést ke zvýšení kvality života lidí, nikoliv k jejímu snížení.

Co plán obsahuje?

  • Zákaz jejich prodeje aut se spalovacími motory od roku 2035
  • Další zvýšení ceny emisních povolenek, a tedy růst ceny energií, což přispěje už k tak vysoké inflaci.
  • Rozšíření používání emisních povolenek na lokální kotle, nebo na dopravu a tím další zdražení bydlení a cestování.
  • Zavedení uhlíkových cel a jednotných energetických daní Životní prostředí dokáže chránit bohatá společnost, ale hůře ta, která díky tomu chudne. A jako vždy náklady na podobné plány ponese na svých bedrech nejvíce střední třída.

Proto jsem navrhnul, abychom se jím hned zabývali na půdě Sněmovny. Chtěl jsem i vědět, jaký je postoj vlády, protože již dříve mohl předseda vlády A.Babiš proti tomuto směru na Evropské radě vystoupit. To se však nestalo.

Zažil jsem si Pyrrhovo vítězství, nový bod mi sice prošel, ale ne hned jako druhý bod pátečního jednání, jak jsem chtěl původně, ale až na konci dalších bodů, kdy bylo jasné, že se to prakticky nestihne projednat. Zkusím to příště znovu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama