Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2019 22:38:00

Kroky vlády jdou proti vlastnickému bydlení

Kroky vlády jdou proti vlastnickému bydlení

Komentář na facebookovém profilu ke krokům vlády ohledně bydlení

Vláda reálně komplikuje pořizování vlastnického bydlení. Například odmítá zrušit daň z nabytí nemovitosti, novelou zákona o ČNB chce dát centrální bance další pravomoce k regulaci hypoték, zvyšuje poplatky týkající se návrhů na vklad apod.

Ve dvou rozhovorech ministryně pro místní rozvoj Dostálová uvedla následující: "V rámci EU máme jeden z největších podílů vlastnického bydlení, skoro sedmdesát procent, což je skutečně velké číslo. Na druhou stranu levné hypotéky posilují právě vlastnické bydlení, a to potřebujeme změnit."

Proto jsem se jí zeptal na tom, co jí na vlastnickém bydlení bydlení vadí. Odpověď samozřejmě byla, že nic a že chtějí podporovat nájemní bydlení. Ale jedna věc je něco tvrdit a druhá jsou konkrétní kroky. A kroky vlády jdou proti vlastnickému bydlení.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama