Ing. Vojtěch Munzar

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.01.2024 12:10:00

Má mít opozice právo na obstrukce? Určitě ano, ale...

Má mít opozice právo na obstrukce? Určitě ano, ale...

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obstrukcím v Poslanecké sněmovně.

 Má mít opozice právo na obstrukce?

Možná vás překvapím, ale má. Jedná se ale o mimořádný prostředek, se kterým se má zacházet rozumně a používat ho jen výjimečně u několika málo témat, na které chce parlamentní opozice upozornit. I v tomto platí, že všeho moc škodí a samotná obstrukce ztrácí svůj smysl, pokud se používá běžně na každé schůzi Sněmovny. To pak dehonestuje jednání celé Sněmovny a tím vytváří špatnou pověst všem poslancům a celé Sněmovně.

V minulých obdobích nebylo běžné, že by se na začátku každé schůze několik hodin jednalo pouze o programu jednání. Dnes je to bohužel standardem. Není normální, aby se každou schůzi opozice několik hodin dohadovala pouze o tom, čím se vlastně ve zbylém čase budeme zabývat.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama