Ing. Zdeněk Škromach

Hezký večer.
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2016 14:12:22

Tolerance pro cyklisty má podporu Senátu

Tolerance pro cyklisty má podporu Senátu

Návrh zákona na zavedení tolerance mírné hladiny alkoholu u cyklistů slaví úspěch nejen mezi samotnými lidmi, ale také mezi senátory.

Na jednání schůze senátoři většinově podpořili můj návrh změny zákona pro cyklisty. Zavedení tolerance u cyklistů na vinařských a jiných cyklostezkách či silnicích nejnižší kategorie má zas o kus blíže k realizaci! Návrh putuje do Poslanecké sněmovny. A já věřím, že společně s podporou veřejnosti bude moct být přijat i tam.

Chci prosadit, aby lidé na vinařských stezkách a venkově mohli před jízdou na kole požít menší množství alkoholu, aniž by byli vystavení hrozbě pokuty řádově v tisících korun. Proto návrh přichází s tolerancí hladiny alkoholu v krvi u cyklistů do 0,8 promile, podle zavedené a funkční praxe Rakouska, a zároveň navrhuje snížit výšku pokuty v nižší sazbě, do 1 promile, ze současných 20 tisíc korun na 500 Kč.

V minulých týdnech návrh zákona také zaznamenal výraznou podporu od lidí z regionů, kdy se strhla podpisová akce na podporu tohoto zákona. Pod otevřeným dopisem zákonodárcům, aby toleranci povolili, se podepsalo již více jak čtyři a půl tisíce občanů především ze Slovácka a jižní Moravy.

Podporuji fungování kulturních tradic českého a moravského národa. A odmítám kritiku ve smyslu podněcování k alkoholismu a nezodpovědnosti za řídítky jízdních kol. Návrh nijak nemění postup a postih vůči viníkovi dopravní nehody a cyklistům, kteří se opijí. Pouze umožňuje zodpovědnému cyklistovi požít jednu dvě skleničky či piva bez rizika téměř likvidačních pokut.

Je to zákon pro slušné lidi!

Ing. Zdeněk Škromach
Místopředseda Senátu PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama