Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2013 9:53:26

Od muzejních nocí po noc kostelů…

 Od muzejních nocí po noc kostelů…

Nezapomeňme na 2 velmi zajímavé aktivity hýbající dnešními dny...

Již tradičně nyní probíhají muzejní noci, tj. akce, při kterých jsou muzea, galerie a další památkové objekty otevřeny dlouho do noci a nabízejí i doprovodný program a vstup buď zdarma nebo levnější než obvykle. Často bývá zřízena i speciální, mnohdy bezplatná doprava.  Akce každoročně probouzí zájem tisíců občanů.

Festival, který byl započat v roce 1997 v Berlíně a který navazuje na Mezinárodní den muzeí (18.5.), se hbitě rozšířil i do dalších zemí. U nás proběhl první ročník v roce 2004 v Praze.  

V roce 2013 probíhá již IX. ročník Festivalu muzejních nocí, a to již od 17. května. Do festivalu je přihlášeno 312 institucí, samozřejmě i ze Středočeského kraje.

Pokud jste zatím žádné muzeum nestačili navštívit, nezoufejte, poslední oficiální akce je 8. června (Pražská muzejní noc), ale dozvuky můžete v našem kraji vnímat až do 22. června.   Program naleznete na www.muzejninoc.cz

Na co si ale dejte pozor, je noc kostelů. Ta je totiž jen dnes, 24. května.  Při již  4. ročníku této zajímavé akce se rozezní zvony nejen 1372 zúčastněných kostelů, ale také další (včetně zvonů katedrály Sv. Víta nebo Lorety). Také při této akci budou doprovodné programy a tak  můžete spolu s dalšími účastníky obdivovat nejen architektonické skvosty dávno uplynulých časů. Seznam akcí naleznete na www.nockostelu.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama