Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.02.2014 9:37:39

Masopustní veselí vrcholí i v Praze

Masopustní veselí vrcholí i v Praze

V sobotu 22. února se i hlavní město ponořilo naplno do karnevalového a masopustního veselí. Průvod masek dorazil na Staroměstské náměstí, kde bylo králi karnevalu slavnostně předáno karnevalové právo.

V sobotu 22. února se i hlavní město ponořilo naplno do karnevalového a masopustního veselí. Průvod masek dorazil na Staroměstské náměstí, kde bylo králi karnevalu slavnostně předáno karnevalové právo.  Akce se mimo starosty Prahy 1, starostky Prahy 6 a dalších hostů zúčastnil i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který akci udělil svou záštitu:

„Tento karneval je určitým vyvrcholením masopustního veselí a zahrnuje nejen masopustní průvody a reje masek, hudební a taneční přehlídky, gastronomické hody, ale je i přehlídkou báječných nápadů, jedinečných  schopností, rafinovaných chutí a oslňující kreativity. Do aktivit je zapojen i Středočeský kraj, od pouhé účasti Středočechů přes regionální masopusty až po uměleckou tvorbu historických masek. Součástí zahajovacího průvodu byly i známé masky ze středočeských Nunčic.”

Projekt Bohemian Carnevale  navazuje na historické výpravné alegorické slavnosti, pořádané na území Čech. Jejich počátek sahá do období středověku a tyto každoročně se opakující proslulé oslavy probíhaly až do nedávné minulosti. Projekt Bohemian Carnevale je znovuzrozením tohoto fenoménu oslavujícího lidskou radost a pospolitost. Jednotlivé akce se konají na veřejných prostranstvích, v palácích, muzeích, galeriích, divadlech, školách a dílnách, ale také v restauracích či obchodech.

V předvečer zahájení masopustu se konalo v Clam-Gallasově paláci pod záštitou velvyslance Italské republiky ČR slavnostní představení „Když Bohové tančí“, hned v den zahájení pak barokní hudebně-taneční soirée Bellaria s italským kontratenorem Alessandrem Giangrandem.

V programu nechybí ani běh „Soutěž o masopustní prase“, romantické plavby po Vltavě „Karneval v pražských Benátkách“, souboj půstu s masopustem „Tučné úterý“, masopustní hody „Menu Carnevale“ nebo karnevalová scéna na Staroměstském rynku „Divetimento Furioso”.

Karnevalové aktivity se konají až do 4. března, pestrý seznam si můžete prohlédnout na http://www.carnevale.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama