Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.03.2014 14:12:44

Oslavy 550. mírové mise Jiřího z Poděbrad zahájeny

Oslavy 550. mírové mise Jiřího z Poděbrad zahájeny

V neděli 2. března byly zahájeny oslavy 550. let od mírové mise Jiřího z Poděbrad. V „Kunhutě“ Polabského muzea v Poděbradech byla v 8 hodin zahájena blesková výstava originálu národní kulturní památky.

V neděli 2. března byly zahájeny oslavy 550. let od mírové mise Jiřího z Poděbrad. V „Kunhutě“ Polabského muzea v Poděbradech byla v 8 hodin zahájena blesková výstava originálu národní kulturní památky – Mírové spojenecké smlouvy z roku 1464 mezi českým králem Jiřím z Poděbrad a francouzským králem Ludvíkem XI.

Slavnostního okamžiku se v 8 hodin ráno kromě ředitele muzea Jana Vindušky a pracovníků Národního archivu zúčastnili i významní hosté – předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, poslanec Stanislav Huml, starosta města Poděbrady Ladislav Langr, radní středočeského kraje Zdeněk Štefek a Karel Horčička a další členové organizačního výboru oslav. Nechyběl samozřejmě ani král Jiří z Poděbrad, který otevření výstavy zahajoval.

„Účast na takové významné akci je pro mne velkou ctí, stejně tak je pro celý kraj ctí, že se mohl stát partnerem celého projektu oslav mírové mise Jiřího z Poděbrad, v rámci kterého zrekonstruuje i Památník Jiřího z Poděbrad v místním zámku.“ komentoval radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Originál vzácné smlouvy byl k vidění jen po celou neděli, bylo to poprvé, kdy ho veřejnost mohla spatřit mimo Prahu. „V pondělí a úterý bude možné ještě shlédnout zdařilou faksimili zhotovenou koncem osmdesátých let minulého století v Bratislavě.“ doplnil radní Štefek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama