Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.12.2021 8:20:10

Středočeský kraj ruší další střední školu

Středočeský kraj ruší další střední školu

Středočeské zastupitelstvo schválilo poslední listopadové pondělí další krok k omezování dostupnosti středního školství v kraji.

 Středočeské zastupitelstvo schválilo poslední listopadové pondělí další krok k omezování dostupnosti středního školství v kraji. Střední odborná škola a učiliště v Kralupech nad Vltavou se sloučí se střední odbornou školou a učilištěm v Neratovicích, nástupnická škola má být ta neratovická.Proti kroku vládnoucí koalice ODS, STAN, Pirátů a TOP09, který byl zdůvodněn nízkou naplněností i špatným stavem budovy v Kralupech, protestovali marně žáci, rodiče i další veřejnost. Vznikly dokonce dvě petice, které získaly v krátké době zhruba 4000 a 2000 podpisů.Školství potřebuje změnu, to si uvědomujeme všichni. Školství potřebuje koncepci, která zohlední dlouhodobě perspektivní a potřebné obory, ale i třeba dopravní dostupnost jednotlivých škol. Ale rušit školy, které mají několik let menší naplněnost, nevnímat probíhající modernizaci a rostoucí zájem o technické obory, to koncepční rozhodně není. Po školách v Příbrami, ve Středoklukách a v Jesenici přikročila vládnoucí koalice tedy k dalšímu škrtu - v Kralupech nad Vltavou. Tím vše ale nekončí - v plánu jsou prý zhruba 3 desítky škol. Nenechme to tak!KSČM nesouhlasila se zrušením učňovských stipendií ani se zrušením žákovského jízdného.Nesouhlasí s omezováním sítě středního školství, obzvláště technických oborů. Školství musí dostat konečně zelenou a vzdělání musí být skutečně dostupné!Stanovisko Středočeského KV KSČM přijato 2.12.2021
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama