Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.04.2013 15:39:23

Úspěchy koalice Středočeského kraje

Úspěchy koalice Středočeského kraje

Každý začátek je těžký a my jsme teprve na začátku...

 V zápalu boje o každou korunu a při snaze zachovat při stále probíhajících vládních škrtech finance na naše programové priority zapadají trochu úspěchy, na kterých jsme se ve Středočeském kraji jako součást vládní koalice podíleli. Ač od voleb uplynulo jen několik měsíců, podařilo se toho dost, byť hodně práce máme ještě před sebou.

Udělali jsme inventuru krajských financí a víme, co si můžeme dovolit. Zavedli jsme evidenční listy investic, podrobili ostré kritice dosavadní plán investic a dosavadní zásobník projektů a na rok 2013 jsme schválili oba zásadní dokumenty tak, že jak prostředky na vlastní investice, tak prostředky na kofinancování evropských a dalších projektů máme finančně kryté a investice odůvodněné.

Začínáme rovněž uplatňovat úsporné kroky, ať již v procesu plánování, soutěžení či vlastní realizace, tak v procesech snižování provozních nákladů, pouštíme se i do analýzy všech procesů na krajském úřadě ve snaze nalézt nejefektivnější systém fungování.

Naplňujeme též demokratické prvky našeho programu – jak jen to šlo, podpořili jsme poměrné zastoupení stran a hnutí v komisích a výborech kraje. Navíc jsme účast v komisích a výborech umožnili i ostatních zastupitelům – ani o jednom z těchto bodů se nám za vlády ODS v kraji ani nesnilo… Mimo kontrolních funkcí nabízíme opozici i místa např. ve výběrových komisích – nemáme skutečně co skrývat.

K větší transparentnosti jsme přispěli i dalšími opatřeními – na webových stránkách máme zveřejněný jak plán investic, tak zmiňovaný zásobník projektů, jak přehled vypsaných veřejných zakázek, tak přehled všech dotací. Nyní přibyla i mapa zrealizovaných a připravovaných dopravních staveb. A ve zveřejňování dalších informací budeme pokračovat.

Budeme slavit 1.máj. Občanům kraje se můžeme zpříma podívat do očí. Nezklamali jsme a nezklameme. Nabereme dech a pustíme se do další práce.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama