Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.01.2014 8:18:29

V historické cukrárně o kávě

V historické cukrárně o kávě

Krajské Regionální muzeum v Jílovém u Prahy v sobotní odpoledne 25. 1. oživilo svou expozici historických cukráren o zajímavou besedu na téma „káva“.

Krajské Regionální muzeum v Jílovém u Prahy v sobotní odpoledne 25. 1. oživilo svou expozici historických cukráren o zajímavou besedu na téma „káva“. V pomalu zasněžovaném okolí Prahy vytvořilo téměř domácí atmosféru v prostorách prvorepublikové cukrárničky.

„Regionální muzea by měla sloužit i jako komunitní centra, kam se nejen místní lidé budou rádi vracet. Mimo stálých a krátkodobých expozic naše muzea poskytují i živý program a kulturní akce, besedy a vzdělávání pro řadu cílových skupin. Že tady v Jílovém vybraly zajímavé téma, bylo vidět i na návštěvnosti – lidé se ani nevešli ke stolečkům.“ zhodnotil akci radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek, který se besedy spolu s ředitelkou muzea Šárkou Alexou zúčastnil.

 Baristka Petra Veselá nejprve stručně uvedla celý proces, jak se káva vyrábí a servíruje, jaké má druhy a co je pro každý druh charakteristické, odpověděla na celou řadu dotazů ohledně množství konzumace, zdravotních dopadů či přípravy nápoje a pak začalo dlouhé ochutnávání cappuccina a espresa průběžně vyráběných z připravených několika druhů kávy.

Na úspěšnou akci chce muzeum navázat i v budoucnu. Výstava „Historické cukrárny“, která se koná od 7. ledna, bude trvat až do 2. března, aktuálně můžete v muzeu shlédnout i výstavu domečků pro panenky „I panenky musí někde bydlet“, výstavu koláží, asambláží a objektů “Neznámý Josef Vašek“ nebo výstavu volnočasových děl jílovských autorů „Hobby jílovské doby“. V nejbližší době chystá muzeum např. tradiční masopust (22. února) a oslavu velikonoc.

WWW stránky muzea, kde naleznete aktuální program, jsou na http://www.muzeumjilove.cz/.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama