Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2014 10:24:10

Věčně živý Bohumil Hrabal

Věčně živý Bohumil Hrabal

Právě dnes je tomu 100 let od narození Bohumila Hrabala. Toto výročí je připomínáno sérií aktivit po celé zemi a obzvláště v místech, kde Hrabal působil – Nymburk, Kersko, Brno - Židenice, Praha - Libeň.

Právě dnes je tomu 100 let od narození Bohumila Hrabala.  Toto výročí je připomínáno sérií aktivit po celé zemi a obzvláště v místech, kde Hrabal působil – Nymburk, Kersko, Brno - Židenice, Praha - Libeň. Mezi pořadateli akcí nechybí ani Polabské muzeum, které v Nymburce ve čtvrtek 27. března zahájilo vernisáží výstavu Bohumil Hrabal – známý a neznámý. Výstavu zahájil mimo přímých pamětníků Hrabala včetně režiséra Jiřího Menzela i radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Bohumil Hrabal byl nepochybně velký člověk a spisovatel. To, že je nejpřekládanějším českým autorem, že si nachází stále nové a nové generace čtenářů, že jeho zfilmovaná díla patří ke zlatým klenotům české kultury, to vše vypovídá o tom, že nám stále má co říci, že všichni vědomě či podvědomě hledáme cestu, jak milovat život a radovat se z každých maličkostí. Člověk odchází a přichází, ale jeho dílo a myšlenky zůstávají. Hledejme tedy i dnes pábitele.“ vyzval radní Štefek.

Mimo nové expozice o Bohumilu Hrabalovi muzeum nabízí také výstavu o Hrabalovi v podání Vladimíra Boudníka, Oldřicha Hamery a Jiřího Anderleho. Ve druhé polovině května by také měla vyjít kniha, která bude obsahovat zrcadlové portréty osobností a dosud neznámé fotografie. Také jiné krajské organizace si Hrabal letos připomenou. Již na tento víkend 29. a 30. března připravilo Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně ve spolupráci se sdružením Halda a Středočeskou vědeckou knihovnou v Kladně program věnovaný Hrabalovi a Boudníkovi, a to v Hornickém skanzenu Mayrau.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama