Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.01.2014 7:57:19

Vyhlášena soutěž Mistr tradiční rukodělné výroby SČ kraje

Vyhlášena soutěž Mistr tradiční rukodělné výroby SČ kraje

Rada kraje na svém zasedání vyhlásila soutěž „Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje 2014“. Letos již 3. ročník soutěže je oceněním lidových řemeslníků, jejich dovedností, znalostí postupů a technologií tradičních lidových řemesel

Rada kraje na svém pondělním zasedání vyhlásila soutěž „Mistr tradiční rukodělné výroby Středočeského kraje 2014“. Letos již 3. ročník soutěže je oceněním lidových řemeslníků, jejich dovedností, znalostí postupů a technologií tradičních lidových řemesel, zejména těch, kterým hrozí zánik.

„V roce 2013 byl oceněn pan Jiří Rücker z Peček za svou dlouholetou práci v oboru uměleckého řezbářství, kde se věnoval výrobě perníkářských forem. Na svém kontě má stovky výrobků, ať už originálů či povedených replik.  Zároveň pan Rücker pečuje i o mladší generaci - vyučil mnoho rytců a v práci se dřevem se na různých výstavách věnuje i nevidomým lidem. Určitě mu titul náleží právem. I proto se moc těším, až se setkám s oceněnými mistry letošního roku.“ sdělil radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

Ocenění je udělováno v souladu s vládní koncepcí účinnější péče o tradiční lidovou kulturu v České republice 2011 až 2015 a také je v souladu s výzvou UNESCO „Žijící lidské poklady“. Garantem tradic lidových řemesel je v kraji Regionální muzeum v Kolíně. Slavnostní vyhlášení proběhne v některém ze 3 skanzenů lidových staveb v kraji – v Kouřimi, v Přerově nad Labem či ve Vysokém Chlumci.

Nositel titulu může být navržen i na celostátní titul „Nositel tradice lidových řemesel.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama