Ing. Zdeněk Štefek

politik ve stínu
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.04.2015 9:56:49

Z výstavy Regiony ČR v Lysé nad Labem

Z výstavy Regiony ČR v Lysé nad Labem

Ve čtvrtek 16. dubna byly na výstavišti v Lysé nad Labem zahájeny další ročníky výstav Narcis, Elegance, Regiony ČR a Dovolená na kole a po vodě 2015.

Ve čtvrtek 16. dubna byly na výstavišti v Lysé nad Labem zahájeny další ročníky výstav Narcis, Elegance, Regiony ČR a Dovolená na kole a po vodě 2015. Slavnostního zahájení se zúčastnil i náměstek pro oblast regionálního rozvoje Karel Horčička a radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek.

„Náš stánek i náš kraj má návštěvníkům skutečně co nabídnout. Jeho síla je v pestrosti, takže si každý může najít to, co ho zajímá. A to i v oblasti kultury, přes naše příslušné příspěvkové organizace nebo i další kulturní instituce, na více než 400 hradech a zámcích nebo více než 9 tisících movitých a nemovitých kulturních památek,“ sdělil radní Štefek.

Expozice kraje upozorňovala na svou historii i přírodní krásy úspěšným středověkým hradem obklopeným naučnou stezkou. V rámci kraje se představilo též Regionální muzeum v Kolíně, regiony Pošembeří, Posázaví, Polabí, Polabí, i města Poděbrady a Nymburk. Nechyběl ani partnerský region kraje Opolské vojvodství.  Návštěvníci mohli ochutnat regionální potraviny, pivo, víno nebo mošt, uzeniny či šternberské koláčky, poslechnout si a vyzkoušet flašinet nebo se podívat na ukázku historických zbraní a výstroje v podání Guardia Broda Bohemicalis.

foto: Středočeský kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama