Ing. Zuzana Baudyšová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,14. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.07.2015 16:38:00

Za ploty jsme žili 40 let...

Za ploty jsme žili 40 let...

Projev na 10. schůzi Senátu dne 23. 7. 2015 k tématu migrace:

Dovoluji si vystoupit, protože už pamatuji hodně a těch křížků už jsem nasbírala v životě hodně. To je důvod, proč jsem se rozhodla vystoupit.

Musím říci, že si moc vážím toho, že žiji v otevřené Evropě a že jsem se dočkala doby, kdy je volný pohyb osob a velmi si toho vážím. To, co mě znepokojuje, je to, že Maďarsko staví ploty, staví bariéry proti samozřejmě důvodnému strachu. A obávám se, že tato tendence nebo tento krok hrozí i České republice. Přestože víme, že většina migrantů má Českou republiku i Maďarsko jako tranzitní území, bere se v úvahu, abychom se opět začali bránit a stavěli ploty, natahovali dráty, v čem jsme vlastně žili 40 let.

Chápu, že hledání řešení pro celou tuto složitou otázku je velice obtížné. Myslím si, že pan premiér dělá co umí. Doufám, že tato diskuse neodpudí pana premiéra od další návštěvy Senátu.

A jenom, co bych navrhovala, abych nebyla chytrá horákyně a v podstatě neřekla radu žádnou. Doporučovala bych, aby se zvýšila hraniční kontrola. To jsem ostatně navrhovala už dříve, kdy i české děti jsou unášeny v rámci Evropy, a bohužel díky volnému průjezdu hraniční zónou je toto velice snadné. Čili zpřísnit hraniční kontrolu, ale nestavme ploty, bariéry a nebraňme volnému pohybu osob. Věřím, že migrantům jde skutečně o to, aby skončili v Německu, aby skončili v severských zemích, kde je mnohem vyspělejší sociální systém. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama