Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2020 19:43:00

Řeči ministryně Schillerové o snižování daní jsou drzost

Řeči ministryně Schillerové o snižování daní jsou drzost

Komentář místopředsedy poslaneckého klubu ODS.

Cynismus paní ministryně financí Schillerové dosáhl vrcholu, když na dnešní tiskové konferenci MF ČR uvedla, že díky EET si může dovolit snižovat daně. Za působení ministryně Schillerové z hnutí ANO máme přitom rekordně vysoké daňové břemeno v historii. Podle dat samotného MF ČR má letos vyšplhat složená daňová kvóta, kterou se měří míra daňového zatížení, na rekordní úroveň 35,9 %.

Všichni si navíc pamatujeme na překotné schvalování daňového balíčku na konci roku, který zvýšil daně nejen na cigarety a alkohol, ale zdražil lidem i poplatky za vklad do katastru nemovitostí. Opakovaně ministryně Schillerová odmítala návrhy ODS na zrušení daně z nabytí nemovitosti, nebo zvýšení základní slevy na poplatníka, byť jen a pouze o nárůst inflace. Její letité básnění o zrušení superhrubé mzdy a v realitě neschopnost pro takový náš návrh ve Sněmovně hlasovat je také známá.

Od paní ministryně jsou slova o snižování daní nebetyčná drzost. Každý, kdo sleduje počínání hnutí ANO na ministerstvu financí, vidí jen snahu vymyslet, jak se ještě více dostat do peněženek daňových poplatníků a jak více už tak složitý daňový systém zkomplikovat. Je tragikomické, že o snižování daní mluví při tiskové konferenci, kde obhajuje nespravedlivou a nákladnou další vlnu EET zatěžující aktivní a podnikavé lidi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama