Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,18. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2022 14:33:00

Úřady musí obíhat papír, ne lidé

Úřady musí obíhat papír, ne lidé

Komentář na facebookovém profilu k omezování byrokracie

 Děkuji za pozvání na sněm Hospodářské komory. Ve svém vystoupení jsem řekl, že podnikatelům se musí především vrátit prestiž, musí přestat být „sprostí podezřelí“, kteří neustále musí dokládat státu svou nevinu.

Klíčovým úkolem státu je nechat lidi žít, pracovat a podnikatelům nekomplikovat život přebujelou byrokracií. V tomto ohledu musíme pohnout s digitalizací agend státu. Úřady musí obíhat papír, ne lidé.

Další výzvou, která před námi v nejbližších měsících stojí, je zvládnutí inflace. Nesmíme připustit roztočení mzdové a následně inflační spirály, jak doporučuje odborář Středula. Následky energetické krize musíme mírnit zbavením se závislosti na Rusku a racionalizací přehnaných a nebezpečných plánů na rychlou dekarbonizaci Evropy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama