Ing. et Ing. Jiří Korec

  • ANO 2011
  • Zlín
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.10.2021 22:13:00

Probíhá rekonstrukce tržiště Pod Kaštany

Probíhá rekonstrukce tržiště Pod Kaštany

S jakými omezeními je nutné počítat?

Zlínské tržiště Pod Kaštany osiřelo. Na stejné místo se trhovci a kupující vrátí až za rok do zcela nových prostor. Rekonstrukce tržiště byla zahájena 1. října stavbou oplocení. S tím souvisí i řada změn a omezení pro pěší i automobilisty. Kromě přechodného přesunu zastávky MHD o několik desítek metrů směrem na Vizovice, jsou uzavřeny také dva přechody pro chodce a je navržena obchůzná trasa. Ta je v terénu vyznačena směrovými šipkami.

„Zhotovitel vyšel vstříc našemu požadavku a komunikace z náměstí Míru do ulice Soudní (tj. přibližně od McDonald’s po budovu bývalého Okresního soudu) nebude prozatím uzavřena. Dopravní obslužnost včetně zásobování bude podle stávajícího trvalého dopravního značení. V úseku proběhne pouze krátkodobá uzavírka pro pokládku plynovodu,“ prozradil primátor města Jiří Korec.

Kavárna Happy Coffee a veřejná WC na tř. T. Bati budou bez omezení provozu.  Přechodné dopravní značení nebude nyní na náměstí Míru a v ul. Soudní osazeno, o případných plánovaných omezeních bude veřejnost s dostatečným předstihem informována. Po dobu rekonstrukce je provizorní tržiště zřízeno na parkovišti u bývalého Rya.

Návrh na proměnu tržiště Pod Kaštany počítá s více než 100 prodejními místy na více než 900 metrech čtverečních plochy. U nových stolků mají být rozvody vody a elektrické zásuvky, takže prodejci budou moci nabízet i sýry nebo uzeniny.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama