ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2020 15:01:00

Společně zachráníme okresní nemocnice

Společně zachráníme okresní nemocnice

Komentář na facebookovém profilu k situaci ve zdravotnictví v Zlínském kraji

 Často se mne ptáte, co chci udělat k tomu, abychom měli na Slovácku kvalitnější a dostupnější zdravotní péči.

Má odpověď je jednoduchá:

  • Na kraji chci zastavit megalomanský projekt nové nemocnice v Malenovicích, který by ekonomicky i medicínsky ohrozil Uherskohradišťskou nemocnici a dříve nebo později by vysál kvalitní lékaře, zdravotní sestry a tedy i peníze za lékařské výkony do Zlína.
  • Jako senátor pak chci dosáhnout navýšení plateb za zdravotní péči pro pacienty na Slovácku, kvůli čemuž jsem inicioval podání ústavní stížnosti. Pokud uspějeme, tak zdravotní pojišťovny budou posílat na lékařskou péči v našem kraji podle odhadů až o 1,2 miliardy Kč každý rok navíc.

Abychom propojili toto společné úsilí, rozhodl jsem se, že i já podpořím kandidátku č. 6, koalici TRIKOLORA - SOUKROMNÍCI - NEZÁVISLÍ, a v letošních volbách do krajského zastupitelstva budu za ni společně s dalšími 49 osobnostmi kandidovat. Jsem rád, že lídrem této kandidátky je dlouholetý primář a předseda krajské rady České lékařské komory ve Zlínském kraji MUDr. Jaromír Bernátek. Myslím si, že je to ten správný odborník, který má dostatek erudice i schopností na to, aby napravil škody, které napáchalo dnešní vedení Zlínského kraje nejen v oblasti zdravotnictví.

Jsem přesvědčený o tom, že společně dokážeme nejen zachránit okresní nemocnice a pomoci jejich dalšímu rozvoji, ale že stabilizujeme personální situaci i vztahy v nemocnicích.

Místo na cihly a beton se soustředíme na to, jak vytvořit podmínky k tomu, a bychom v našem kraji měli dostatek zkušených lékařů, zdravotních sester apod., protože především na jejich odbornosti, schopnostech a dovednostech závisí kvalita poskytované lékařské péče, ne na nových budovách a utracených miliardách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama