ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.08.2020 11:30:00

Věřím, že se nám společně podaří zachránit Baťovku

Věřím, že se nám společně podaří zachránit Baťovku

Komentář na facebookovém profilu k volbám a projektu nové krajské nemocnice v Malenovicích

 Jsem přesvědčen o tom, že si občané Zlínského kraje nezaslouží, aby šest týdnů před volbami někdo rozhodl o tom, že se má utratit 351 milionů plus DPH z krajského rozpočtu na projektování nové nemocnice v Malenovicích. Mají to být občané našeho kraje, kteří v blížících se říjnových volbách rozhodnou o tom, zda chtějí virtuální nemocnici na poli v Malenovicích, nebo stejně jako já dají přednost rychlé, postupné a zodpovědné modernizaci Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně.

Už jsem slyšel mnoho povídaček, proto to raději ještě jednou zopakuji. Jako senátor i krajský zastupitel chci zachránit Baťovku. Odmítám megalomanský projekt nové nemocnice v Malenovicích, protože si jej prostě kraj nemůže ekonomicky dovolit, obzvláště teď, když nás čeká gigantický propad příjmů veřejných rozpočtů. Navíc žádné nové baráky nevyřeší kvalitu a dostupnost zdravotní péče, protože tu zabezpečují především zkušení lékaři, obětavé sestry a další personál.

Nezapomínejme také na to, že s novou nemocnicí jde ruku v ruce plán na sloučení všech okresních nemocni a koncentraci zdravotní péče do Malenovic, což by bylo devastační pro Uherskohradišťskou nemocnici, jejíž peníze, pak také lékaři, sestry a nakonec i pacienti by skončili v Malenovicich. A to nedopustím.

O nové nemocnici není ani zdaleka definitivně rozhodnuto, jak se vám snaží někteří namluvit. S konečnou platností rozhodnou teprve letošní krajské volby. A bude to na každém z vás. Společně se svými kolegy MUDr. Jaromírem Bernátkem, Michalem Dvouletým, Ivo Mitáčkem a dalšími se snažíme občanům našeho kraje nabídnout jasnou alternativu. Hodláme skoncovat s dosavadními manipulacemi, prosazováním jednoho jediného správného řešení i s přehlížením personálních devastací v krajském zdravotnictví.

Věřím, že se nám společně podaří zachránit Baťovku, abychom mohli ihned po krajských volbách odstartovat výstavbu nové interny a pak postupně a zodpovědně pokračovat dál v její modernizaci stejně, jako tomu bylo v minulých letech např. v Uherskohradišťská nemocnici.

Hejtman není car a ani car nevládne věčně. Rozhodnutí bude 2. a 3. října 2020 pouze a jen na vás a na tom, komu dáte v letošních krajských volbách svůj hlas.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama