JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2019 5:38:00

Nehrozí nám tvrdý pád, veřejné finance jsou ve zdravé kondici

Nehrozí nám tvrdý pád, veřejné finance jsou ve zdravé kondici

Komentář na facebookovém profilu ke stavu ekonomiky země

Nehrozí nám tvrdý pád, veřejné finance jsou ve zdravé kondici. Takový byl můj vzkaz špičkám našich klíčových průmyslových a exportních společností, s nimiž jsem se dnes setkala na Pražském hradě.

Vládní sektor hospodaří s přebytkem. Krok za krokem snižujeme státní dluh v poměru k HDP. A držíme na uzdě strukturální saldo, což je schodek bez vlivu hospodářského cyklu a jednorázových opatření.

To vše vytváří dostatečný polštář pro to, abychom zpomalení ekonomiky ustáli s přehledem. Motorem pro dlouhodobý růst ekonomiky jsou investice do budoucnosti. A ty budou příští rok rekordní. Jen z národních zdrojů plánujeme proinvestovat přes 88 miliard. Spolu s evropskými penězi půjde na investice do infrastruktury nebo vědy a výzkumu už téměř 147 miliard korun

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama