JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2023 12:19:00

Ožebračování důchodců? Nic jiného neumíte

Ožebračování důchodců? Nic jiného neumíte

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 1. června k Nepřítomnosti vlády na jednání.

 Děkuji za slovo, paní místopředsedkyně. Tak máme za sebou interpelace. 34 minut nám na stačilo. No, bodejť, ne? Když Fiala Petr omluven - celý jednací den zahraniční cesta, Bartoš Ivan - celý jednací den zahraniční cesta, Baxa Martin - do 10 pracovní důvody, Baxa Martin - od 13 pracovní důvody, Blažek Pavel - celý jednací den pracovní důvody, Dvořák Martin - celý jednací den osobní důvody, Hladík Petr - celý jednací den pracovní důvody, Lipavský Jan - celý jednací den zahraniční cesta, Rakušan Vít - od 9 do 13 odůvodňuje zákon v Senátu, Stanjura Zbyněk - celý jednací den osobní důvody. To je zvlášť pikantní, když je dneska pokladní plnění.

Takže jsme si odbyli interpelace, všechny jsme je přerušili a budeme zas poslouchat a číst v médiích, jak vám zdržujeme jednání Sněmovny, jak načítáme a snažíme se zařadit body. No, bodejť, ne? Kdy jindy můžeme upozornit na problémy této země, na recesi, na to, jak vedete hospodaření státu - ve 14 hodin se dovíme krásný výsledek ke konci května - na to, jak jste byli schopni jenom připravit zvýšení daní o 73 miliard, na to, že chcete projednávat zákon o důchodovém pojištění a pokračovat v ožebračování důchodců? Protože nic jiného neumíte! A když máte přijít na interpelace, protože nám říkáte, máme interpelace, od čeho jsou interpelace, proč neinterpelujete? My interpelujeme, tak na ně ani nepřijdete. Takže, prosím, nestěžujte si. (Potlesk z lavic ANO.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama