JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.10.2023 10:21:00

Rychlá zpráva o svědomí pětikoalice

Rychlá zpráva o svědomí pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k schválení vládního konsolidačního balíčku

 Vážení přátelé, rychlá zpráva o svědomí pětikoalice. Víte, kolik z nich zvedlo ruku spolu s námi, aby kojenecká voda, pleny a menstruační pomůcky zůstaly uchráněny před radikálním zdaněním? Čtyři. Je to tak malé číslo, že je lepší ho napsat slovy. Ostatní poslanci naopak zvedli ruku pro to, aby nejpotřebnější věci pro ženy a děti Stanjura zdanil 21 procenty.

Nevěřím, že jen čtyři ze 108 vládních poslanců má svědomí. Spíš ho ti ostatní už poněkolikáté nechali spát, aby neměli problémy ve straně. Stejně jako za minulého režimu.

Takže tady je máte, demokraty.

Dokonce nám ani nedovolili se před hlasováním vyjádřit. Prostě nedali našim poslancům řádně přihlášeným do debaty slovo. Nechtěli dopustit, aby celý národ slyšel, jakou katastrofu dnes vláda odmávala. Nejde totiž zdaleka jen o ženy a o děti.

13. října 2023 si budeme pamatovat jako černý pátek pro českou ekonomiku. Poslanci pětikoalice, která má v programu snižování daní, odhlasovali největší zvýšení daní v historii České republiky. Tento den se rozhodlo, že čeští zaměstnanci budou platit nejvyšší odvody ve vyspělém světě, a živnostníci, kteří od státu nechtějí skoro nic, budou platit na pojistném o 20 tisíc korun ročně víc. Tento den se rozhodlo, že 80 procent domácností bude potrestáno zdvojnásobením daně za byt nebo dům, na který si našetřili nebo který draze splácejí hypotékou.

Pátek třináctého. Vláda, která by měla bojovat s hospodářskou stagnací a inflací, prosadila Stanjurův balíček, který o 55 miliard korun sníží náš hrubý domácí produkt, podpoří inflaci a sníží životní úroveň českých domácností o desítky tisíc korun ročně. My jsme byli proti zvyšování daní vždy, a na rozdíl od stran, které jsou teď u moci, svou politiku neměníme.

Viníme vládu. Dnes se dopustila největší národohospodářské chyby v dějinách České republiky.

Tím to ale nekončí. Stanjura chystá daňový balíček číslo dvě. Pokud se mu ho podaří prosadit, bude to znamenat trojnásobné zvýšení nákladů na energie českým firmám. A běžným domácnostem? Těm se zvýší ceny energií průměrně o 5 tisíc ročně. Snažíme se ze všech sil mobilizovat český průmysl, podnikatelské a zaměstnavatelské asociace a svazy, aby nám to pomohly zastavit.

Našich 71 poslanců dělá, co může. To mi věřte.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama