JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.03.2022 21:19:00

Vládo, mnoho občanů již dnes balancuje nad propastí chudoby

Vládo, mnoho občanů již dnes balancuje nad propastí chudoby

Komentář na facebookovém profilu k uplynulému týdnu ve Sněmovně.

 Zdravím vás, přátelé,

tento týden byl skutečně nabitý, akutních témat k řešení je mnoho, konflikt na Ukrajině vyvolává ve společnosti stále větší obavy. Obavy z války samotné, ale také existenční obavy.

Naprosto se shodujeme s vládou, že našim ukrajinským přátelům jsme povinni pomoci a udělat maximum pro jejich co nejrychlejší začlenění do společnosti. Proto jsme také jasně podpořili "lex Ukrajina", vládní návrhy, které významně pomohou uprchlíkům k přístupu ke zdravotní péči, pracovnímu trhu, ke vzdělání, ale také k sociálnímu zabezpečení. Spolupracujeme a vládu v tomto podporujeme.

Zároveň upozorňujeme, že se na naše občany řítí obrovské ekonomické dopady konfliktu. Na akutní potřebu pomoci státu v oblasti energií a bezprecedentního nárůstu jejich cen upozorňujeme již několik týdnů. Mnoho občanů již dnes, kvůli těmto cenovým nárůstům, balancuje nad propastí chudoby.

K energiím se navíc přidal dalši cenový armagedon. Během několika málo dní se ukázalo, že energie nebudou tou jedinou noční můrou českých rodin. Totemy benzínových stanic šokovaly snad každého, včetně nemotoristů. Opakuji, že opatření k nárůstu cen pohonných hmot, které vláda ve čtvrtek představila, problém nevyřeší. Apel, aby tedy lidé tolik nejezdili, zapomíná na to, že ne všichni žijeme ve městech s bezproblémovou městskou dopravou. Je spousta lidí a rodin, které bez auta nemohou fungovat. Nemohou dojet do práce, do školy, k lékaři. Pohonné hmoty jsou velice významné vstupy pro každé odvětví hospodářství. Zkrátka dražší paliva rovná se vyšší náklady firem, což ve výsledku znamená další rychlé zdražování ve všech odvětvích ekonomiky, tyto cenové skoky zasáhnou celou společnost, masivně a bez milosti.

Apeluji na vládu, aby co nejrychleji zavedla skutečně účinné nástroje pro boj s extrémními cenovými nárůsty. Vládo, naše návrhy znáte, pojďme spolupracovat a zabraňme ekonomické destrukci naší země a našich lidí.

Přátelé, jsme v tom všichni společně, hnutí ANO má dostatek síly a energie se postavit a bojovat za každého z vás.

Přeji vám všem pokud možno klidný víkend.

Vaše Alena Schillerová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama