JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2023 17:21:00

Výsledek stranické nenávisti Pirátské strany vůči našemu předsedovi

Výsledek stranické nenávisti Pirátské strany vůči našemu předsedovi

Projev na mimořádné 66. schůzi Poslanecké sněmovny 19. května 2023 k opatření proti koncentraci ekonomického, politického a mediálního vlivu.

 Děkuji za slovo, pane místopředsedo. No, pane předsedo, Jakobe, prostřednictvím pana místopředsedy, doporučuji vám stenozáznam mého projevu, opakování matka moudrosti, tam si to nastudujte pořádně, nebo stenozáznam mého úterního projevu nebo si pusťte tiskovou konferenci naší stínové vlády nebo se podívejte do médií, tam to máte podrobně.

Takže já tady teď s vámi prostřednictvím pana místopředsedy nepovedu polemiku, protože evidentně jste ty věci, asi příliš byly řečeny na vás rychle. Takže to tady nebudeme teď rozebírat. Já jenom připomenu, že zadlužení máte 629 miliard nominálně a na příjmech versus 23, 21 (2023 versus 2021?) o 534 miliard navíc. To jenom, to jsou dvě čísla, která jste tam říkal velmi nepřesně. A jinak skutečně polemiku teď s vámi prostřednictvím pana místopředsedy nepovedu.

Evidentně sledujete naše sociální sítě, když jste použil moje teď aktuální video Perpetuum mobile, děkuji, toho si nesmírně vážím, že je sledujete. Jsou velmi edukativní, takže určitě prospějí tomu, určitému světonázoru vašemu. A ano, perpetuum mobile vymyslel váš ministr financí, když tady řekl, že pohonné hmoty jsou příliš levné, proto je musíme více zdanit. To jsem jenom citovala vlastně jeho vyjádření v době, kdy se tady projednávalo zvýšení spotřební daně na naftu tento týden.

A co jste tento týden projednávali? Zvýšení spotřebních daní na naftu, zákon o státním podniku, kde jsme ani neměli pana ministra vnitra, proto jsme těžko mohli souhlasit se schválením v devadesátce, zákon o České televizi, který je pro vás už dlouhodobě absolutní prioritou a dnes zákon, který si prosadila Pirátská - nebo respektive ten zákon je neškodný, pane ministře vnitra, hnutí ANO s ním nemá problém. My máme problém s protiústavním přílepkem, který je výsledkem stranické nenávisti Pirátské strany vůči našemu předsedovi. S tím máme problém. A vůči tomu budeme bojovat, byť bychom měli skončit u Ústavního soudu.

To jsou vaše priority! (Zvýšeným hlasem.) To jsou vaše priority v době, kdy máme třetí nejvyšší inflací ze zemí Evropské unie, v době, kdy nám roste zadlužení, v době, kdy nejste schopni vysvětlit svůj konsolidační, respektive daňový balíček, v době, kdy nám tady rostou extrémně potraviny a tak dále, můžu pokračovat, tak vy máte jako prioritu zákon - nebo respektive přílepek - který je namířen proti předsedovi hnutí ANO. Protože vás nic jiného nedrží. Vás nedrží nic jiného, vaši pětikoalici, než ten Antibabiš. Proto musíte ustupovat vy, všechny strany, tady tomuto nenávistnému projevu Pirátské strany, proto, abyste udrželi svoji velmi vratkou pětikoalici.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama