JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

16.09.2019 10:57:50 - dinosaurus Rex

Daně

Budete zavádět další nové daně nebo zvedat ty současné, když na tom začíná být ekonomika bídně?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

20.09.2019 10:38:49 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,

ekonomika nám sice trošku zpomalila, ale rozhodně není na konci s dechem. Její růst byl v předchozích letech mimořádně silný a teď se zkrátka vrací na svůj dlouhodobý průměr. Podle našich nejnovějších propočtů by měla česká ekonomika letos stoupnout o 2,4 % a příští rok o 2,2 %. To jsou stále velice pěkná čísla.

V programovém prohlášení jsme se zavázali, že daňovou zátěž občanů nebudeme zvyšovat. Zjednodušování daňového systému a snižování daňové zátěže je naší dlouhodobou prioritou. Během posledních pěti let jsme lidem i firmám snížili daňovou zátěž o 100 miliard. A letos na jaře prošel schvalovacím procesem daňový balíček, který snižuje DPH na dodávky tepla a živnostníkům výrazně snižuje daně tím, že zdvojnásobuje strop pro uplatňování výdajových paušálů na 2 miliony korun.

Navíc v půlce září nám poslanci schválili novelu obsahující úplný náběh EET, v níž jsme přichystali snížení DPH na celou řadu odborných služeb a na oblast stravování. V novele je také obsaženo snížení DPH na vodné a stočné o třetinu s tím, že využijeme všech regulatorních pravomocí k tomu, aby tuto úlevu pocítili peněženky všichni občané jako koneční spotřebitelé.

Mějte se.
Alena Schillerová