JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.04.2020 18:14:31 - ZUZI

Paní ministrině.

Opravdu si myslíte, že pracující zaměstnanci, kteří nemají ani 30 tisíc hrubého a chodí denně do práce i v současné době, mají dotovat OSVČ aby měli 25 tis. a ještě k tomu 500 Kč denně ošetřovného? Také se mi moc líbí, aby dostali všichni lékaři příspěvek za to, že jsou v první linii. Příklad : potřebovala jsem předepsat od obvoďáka stále se opakující lék na tlak. Jsem jinak zcela zdravá a tlak mám léta pod kontrolou. Chtěla jsem, aby mi poslal recept SMS. Odpověď sestry : To náš pan doktor nedělá, musíte si přijít.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.04.2020 19:50:05 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,

situace není jednoduchá, ale ujišťuji Vás, že děláme, co je v našich silách, abychom prostřednictvím nejrůznějších opatření zmírnili její dopady. Pracujeme nepřetržitě na tom, abychom ochránili zdraví občanů. Snažíme se, aby veškerá opatření byla férová.

Program Pětadvacítka je záchranný kruh pro živnostníky a drobné podnikatele, jejichž podnikání kvůli koronaviru a jeho dopadům na ekonomiku utrpělo těžké ztráty. Mnoho OSVČ musí v souvislosti se svým podnikáním platit nájemné a další fixní náklady, proto je naprosto nezbytné podat jim pomocnou ruku. Jsou to peníze napumpované do hybné síly naší ekonomiky, které pomohou udržet základní infrastrukturu služeb tak, jak jsme na ni všichni zvyklí.

Co se týče e-receptu, bohužel nemůžeme nařídit, aby jej využívali všichni lékaři. Ale uznávám, že v nynější situaci je jeho využívání žádoucí.

Přeji hodně sil.
Alena Schillerová