JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

04.09.2018 16:20:56 - Venca K.

Platy

Proč jste zvýšili platy komunálním politikům, když na to nechcete dát z rozpočtu ani korunu? Souhlasíte s Babišem, že samosprávy mají dost peněz? Tak proč padají mosty, silnice jsou samá díra apod? Jak k tomu přijdeme my občané? Myslíte vůbec na ně, když něco schvalujete? A když se zvedají platy vám, tak navýšení pokrýváte z rozpočtu, anebo si na to jednotlivá ministerstva nebo třeba sněmovna musí najít peníze sama?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

05.09.2018 14:56:56 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
podle zákona stát nehradí platy zastupitelům v obcích a krajích. O navýšení platů nás požádal Svaz měst a obcí, nejednalo se tedy o iniciativu Ministerstva financí.
 
Protože daňové příjmy obcí a krajů rostou rychlým tempem, nezpůsobí toto navýšení v jejich rozpočtech žádné problémy. Za posledních 5 let se díky lepšímu výběru daní zvýšily daňové příjmy obcí o 28 % a jenom letos by obce měly obdržet o víc než 24 mld. Kč víc než vloni. I z toho je zřejmé, že samosprávy mají dostatek peněz na realizaci svých investic.
 
Přeji hezký den.
Alena Schillerová