JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

05.09.2018 14:09:43 - Svět

Podpora učňovské mládeže.

Vážená paní doktorko,
předně vás musím pochválit za vaši rozhodnost a nebojácnost,se kterou prosazujete i nepopulární opatřeníi. Studenti a důchodci již nyní jezdí za čtvrtinové jízdné a mně se zdá,že se trochu zapomíná na učně,kterých máme čím dál méně,stěžujeme si na nedostatek zámečníků,frézařů,zedníků atd.Nešlo by alespoň trochu podobným způsobem podpořit tuto mládež než si toho všimne některá jiná strana nebo hnutí? Miroslav Pracný

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.09.2018 8:33:40 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den, Miroslave,
 
děkuji Vám za pochvalu. Mohu Vás ujistit, že na učňovské obory a technické obory středních škol naše vláda rozhodně nezapomíná. Chceme přilákat více mladých ke studiu těchto oborů a zvýšit uplatnění jejich absolventů. Zapojíme více odborníků z praxe do výuky, posílíme spolupráci škol a firem a budeme řešit nedostatek mistrů odborného výcviku.
 
Tuto oblast ale mají na starosti kolegové z Ministerstva školství a já bych jim nerada lezla do zelí. Pokud by Vás tedy zajímaly další informace, doporučuji Vám zeptat se přímo jich.
 
Se srdečným pozdravem
Alena Schillerová