JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.

  • ANO 2011
  • Jihomoravský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

11.10.2019 16:55:15 - žula

Proč mají politici na autech modré majáky?

Myslíte, že jste nějací nadlidi? Nebo proč mají majáky politici a netřeba primáři nemocnice. Jestli se bojíte, že byste přijela bez majáku pozdě, proč nevyjedete dřív? Času máte dost. Protože jsou i tací, co jsou třeba poslanci a ministři, takže to určitě není náročná profese a určitě máte času habaděj. I třeba sám premiér je současně i poslancem, takže si opravdu nedělám iluze tom, že by byl nějak zásadně vytížen. Nebo je tu ještě možnost, že mít 200 poslanců je opravdu zbytečné, a že řada z nich nás stojí jen zbytečné peníze. Vy ten pocit nemáte? K čemu je nám poslanec typu Babiiš a další, co kumulují funkce, které pak ani nevykonávají?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.12.2019 9:23:44 - JUDr. Alena Schillerová, Ph.D.
Dobrý den,
 
politici by neměli zastávat více vrcholných funkcí najednou. Jako ministryně moc dobře vím, jak náročné je zvládat jednu funkci. Věnovat se naplno více funkcím současně podle mě nejde.
 
Co se týče pana premiéra, ten rozhodně žádným „sběratelem“ funkcí není. Já znám Andreje Babiše jako člověka, který od rána do večera tvrdě pracuje pro tuto zemi, mluví čtyřmi jazyky a velmi dobře nás reprezentuje v zahraničí.
 
A i já jako ministryně sice také mohu jezdit s blikajícím modrým majákem, ale abych byla upřímná, nemám jej moc ráda. Nechci se na něj spoléhat, a proto si raději každé ráno přivstanu.
 
Přeji hezký den.
Alena Schillerová