JUDr., Bc. Richard Pokorný, Ph.D.

Raději čestného nepřítele než nečestného přítele.
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,79. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2021 17:24:50

Flákancovo "trumfy": lipánek a bobovize

Flákancovo "trumfy": lipánek a bobovize

Anarchokapitalistka Hana Lipovská se rozhodla následovat svoji kamarádku Janu Bobošíkovou, a přijmout kandidaturu do PS za dekadentní politické sdružení Volný blok poslance-flákance Lubomíra Volného. Odhalila tím, jaká skutečně je.

Bobošíkové touha po moci je tak dlouhodobá a sveřepá, že ve snaze o její získání neváhala vystřídat mnoho politických subjektů často značně nesourodého názorového spektra. Nejkřiklavějším důkazem názorové promiskuity této anarchokpitalistky byla její dřívější kandidatura na prezidentku republiky za KSČM, přičemž ostudnou roli zde sehrála i samotná KSČM, že ji vůbec nominovala. 

Na její těžko popsatelnou a doslova tryskající aroganci, touhu poroučet za každou cenu, a přizpůsobit zpravodajství televize barvám svých politických preferentů vzpomínají v ČT dodnes. Není divu, neboť její představa "bobovize"  po boku politicky vnuceného a tehdejší ODS prosazeného ředitele Jiřího Hodače vyvolala televizní stávku převážné většiny zaměstnanců, která si vynutila odchod Bobošíkové i Hodače. Bobošíková dodnes tuto porážku svého ega zjevně nestrávila, a když už ČT nemůže vládnout, se svoji prodlouženou rukou Lipovskou dělá vše proto, aby jí alespoň škodila. Přesně v duchu ultrakapitalistického hesla: ovládni, nebo znič. Vystupování radní Lipovské je smutným důkazem, jak moc je Bobošíková dodnes frustrovaná tím, že ji z ČT vypráskal "televizní plebs", což její ego samozřejmě nemůže vystát. 

Nepřekvapí ani to, že Bobošíková i Lipovská mají velmi blízko ke Klausovi staršímu, kterého dodnes servilně titulují "pane prezidente". Jejich chování dokazuje, že jsou výbornými žačkami klausovské školy amorálnosti, mocichtivosti a anarchokapitalismu, v němž je sobectví prezentováno jako ctnost a morálka překroucena do fantomasovského "dobro je to, co chci já".

U Bobošíkové tedy skutečně nepřekvapí vůbec nic. Snad ani kdyby třeba požádala o politický azyl v Rusku. O Lipovské jsem se však domníval, že sice zastává krajně nemorální společenské názory, ale alespoň není hloupá. Svým angažmá ve Volném bloku však přesvědčila, že jsem byl v tomto svém hodnocení příliš velký optimista. Na české politické scéně v současnosti neexistuje dekadentnější uskupení než Volný blok. O flákanci Volném netřeba dlouhé rozepisování, neboť je všeobecně znám - postačuje souhrnné konstatování, že tento člověk se svými názory, schopnostmi, chováním a způsobem jejich prosazování nepatří do slušné společnosti, natož pak do lavic zákonodárného sboru. Člověk by si myslel, že k sobě nemůže přilákat nikoho jiného než další pouliční flákance, kteří umí akorát řvát, prosazovat své pravdy pěstmi, obhajovat kult totálního sobectví a agresivního radikalismu. 

Lze pochopit, že se Volného chytne právě Bobošíková, které je skutečně jedno, jak zaplivaným výtahem pojede, pokud ji vyveze na nějaké mocenské výsluní. U Lipovské je však míra zatemnění rozumu, která jí umožnila na vábení Volného bloku kývnout, jen velmi těžko pochopitelná, a domnívám se, že s profesní drahou seriózního akademického pracovníka neslučitelná. Velmi směšně nyní působí její nedávné vyjádření, že má několik nabídek na přední místa kandidátek od významných politických subjektů zajišťující téměř jistou účast ve Sněmovně. Pokud tou nejlepší nabídkou byl Flákancův spolek, musely to být opravdu samé bomby. A pokud jde o šance na Sněmovnu, paní radní ekonomka asi zapomněla pro horlivé studium bobovědy počítat, a předvolební preference násobí deseti.

Co je na celé věci nejvíc šokující z hlediska systémového? Myslel jsem si, že do voleb už u nás nemůže vzniknout větší nebezpečí pro civilizovanou společnost než je SPD a Trikolora. Opět jsem se mýlil. Volný blok, oproti němuž byl Miroslav Sládek a jeho v 90. letech ostrakizovaná SPR-RSČ hnutím gentlemanů, humanistů, demokratů a myslitelů, překonává veškerá očekávání i podpalubní úroveň SPD a Trikolory, když nabízí patrně nejnaturalističtější vizi kombinace Maďarka, Polska, Ruska a Klausistánu. Najde se vůbec normální volič, který by takový režim v naší zemi mohl chtít?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama