JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2020 9:10:00

Hejtman Šimek: Hasiči budou balíčky distribuovat o víkendu do obcí

Hejtman Šimek: Hasiči budou balíčky distribuovat o víkendu do obcí

V pátek 17. dubna se sešel krizový štáb Jihomoravského kraje pod vedením hejtmana Bohumila Šimka.

 Kromě aktuálních informací krajské hygienické stanice o epidemiologické situaci v regionu byl štáb informován jednotlivými složkami IZS a náměstky Markem Šlapalem a Romanem Hanákem o situaci v sociální oblasti a oblasti dopravy.

„Dnes budou zaměstnanci našeho úřadu pracovat na přípravě balíčků pro praktické lékaře a lékaře pro děti a dorost, které budou obsahovat ochranné prostředky a rychlotesty pro testování k ukončení karantény. Celkem rozdělíme 16 tisíc respirátorů, 81 tisíc párů rukavic, 8 tisíc brýlí, 32 tisíc Rapid testů, 81 tisíc roušek a 4 tisíce ochranných obleků mezi přibližně 800 lékařů. Hasiči budou balíčky distribuovat o víkendu na jednotlivé obce s rozšířenou působností. Od pondělí dochází k uvolnění některých vládních opatření a také k některým změnám v naší integrované dopravě a v úředních hodinách krajského úřadu,“ komentoval hejtmana Šimek po jednání krizového štábu.

O krajských nemocnicích informoval radní pro zdravotnictví Milan Vojta. Všechny krajské nemocnice, které mají porodní oddělení, již povolily přítomnost 3. osoby u porodu. Nemocnice také začínají plánovat neakutní operace, které se ale ve větší míře rozběhnou až od přelomu dubna a května. Nemocnice si průběžně drží a budou držet kapacity na příjem COVID-19 pozitivních pacientů. Zásobování ochrannými prostředky je v nemocnicích zřizovaných krajem stabilně na dobré úrovni. Zdravotnická zařízení Jihomoravského kraje do této chvíle nezaznamenala pokusy o kybernetický útok, před kterým varoval NÚKIB.

Další jednání krizového štábu je stanoveno na pondělí 20. dubna v 10:00.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama