JUDr. Bohumil Šimek

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.04.2020 17:56:00

Sociální služby zásobujeme pravidelně každý týden

Sociální služby zásobujeme pravidelně každý týden

Jihomoravský kraj v průběhu posledního týdne a také dnes ráno obdržel postupně další zásilky různých druhů osobních ochranných prostředků z centrální distribuce Ministerstva zdravotnictví a Ministerstva vnitra ČR.

 Dnes v odpoledních hodinách proběhne standardním způsobem prostřednictvím Hasičského záchranného sboru JMM jejich distribuce do jednotlivých zdravotnických zařízení v kraji a také na obce s rozšířenou působností.

Celkem se jedná o 21 tisíc respirátorů FFP2 pro soukromé ordinace, 605 tisíc roušek, 358 tisíc párů rukavic a 24 tisíc ochranných brýlí pro nemocnice i soukromé ambulance. Dále pak tato zavážka obsahuje ochranné obleky a štíty pro nemocnice a 16 tisíc rychlotestů na COVID-19 pro praktické lékaře.

„Jak jsme již avizovali, v posledních dnech nám postupně přicházely různé dodávky OOP od jednotlivých ministerstev a na krizovém štábu a také po video konferenci se starosty obcí s rozšířenou působností jsme se rozhodli distribuovat až dnes a rozdělit tak naráz významnější množství ochranných prostředků. Zároveň průběžně od 16. března probíhá také zásobování sociální oblasti ochrannými prostředky. K dnešním dni jsme vydali již: 379 tisíc roušek, 47 tisíc respirátorů, 145 tisíc párů rukavic, dále ochranné obleky a štíty, brýle, návleky na boty a v posledních dnech to bylo také 20 tisíc rychlotestů pro vyšetření personálu v pobytových sociálních službách na COVID-19. Mám aktuální zprávu od pana náměstka Šlapala, že dnes proběhlo testování 59 zaměstnanců v Centru služeb pro seniory v Kyjově, všechny s negativním výsledkem. Ke konci tohoto týdne budeme ještě vydávat dalších 168 tisíc roušek, 45 tisíc párů rukavic. Jihomoravský kraj zásobuje sociální služby pravidelně každý týden a nyní jsou jejich požadavky pokryty cca na 14 dnů,“ řekl k distribuci ochranných prostředků hejtman Bohumil Šimek.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama