JUDr. Cyril Svoboda

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2010 17:12:00

Přijde stát o desítky miliard?

Přijde stát o desítky miliard?

Vláda premiéra Fischera s ekologickou superzakázkou nápadně spěchá.

KDU-ČSL je překvapena, že se vláda premiéra Fischera zabývala těsně před volbami, tedy v samém závěru svého působení, pokračováním příprav státní superzakázky na odstranění starých ekologických škod.

„Celý tendr, který byl od samého začátku připravován naprosto netransparentně, vyvolává dojem, že je šitý na míru budoucího v uvozovkách vítěze. Podezřelé jsou hned dvě věci: za prvé, vláda dodnes nezveřejnila dokumentaci výběrového řízení této stomiliardové zakázky a za druhé, kabinet Jana Fischera v celé záležitosti nápadně spěchá. Přitom ke spěchu není jediný důvod, zvláště když vláda sama opakovaně uvedla, že nebude dělat žádná zásadní rozhodnutí," říká Cyril Svoboda.

 „Takové netransparentní pokračování v přípravě této obří zakázky postaví budoucí vládu před hotovou věc, kdy už nebude moci celý proces zastavit. Stát tak přijde o desítky miliard korun a to v době, kdy bude šetřit na rodinách, vzdělání dětí i pomoci postiženým. Chce-li se kabinet Jana Fischera a ministr financi Eduard Janota zachovat zodpovědně a transparentně, měl by neprodleně zveřejnit zadávací podmínky tohoto výběrového řízení," doplňuje Cyril Svoboda.  

Martina Kaderová, tisková mluvčí KDU-ČSL
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama