JUDr. Irena Matonohová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2012 9:48:30

Podpora rozvoje turismu? Jen hromada písku

Podpora rozvoje turismu? Jen hromada písku

Hlavní turistická sezóna se již kvapem blíží a tak je nasnadě otázka, co doposud, za rok a půl svého neomezeného většinového vládnutí, brněnská koalice ODS + ČSSD udělala pro zviditelnění města Brna, pro přilákání turistů a podporu cestovního ruchu.

Je toho pohříchu velmi málo. Nezájem o tuto problematiku vyplývá již z teprve několik měsíců starého slohového cvičení alias Programového prohlášení Rady města Brna na období 2010-2014, v němž není o koncepci turistického ruchu ani zmínka. Pouze ve dvou kapitolách lze nalézt okrajové zmínky.

Stávající akce typu Muzejní noc nebo Noc kostelů jsou určitě zajímavé, avšak v současné podobě spíše pro Brňany a obyvatele nejbližšího okolí. Pokud by se tyto akce konaly častěji a došlo-li by ke spojení těchto akcí s dalšími výhodnými nabídkami na celý víkend, např. speciálními prohlídkami na Špilberku nebo využití flotily parníků brázdících brněnskou přehradu v kombinaci se speciálními prohlídkami a akcemi na hradě Veveří, určitě by se se zájmem cizinců setkaly.

Současně by byla nutná i patřičná propagace v okolních zemích a případnou koordinací s Letištěm Brno.

Nevypadá to však, že by radní za ODS a ČSSD v tomto ohledu překypovali nápady. A tak se staronově již třetím rokem bude na náměstí Svobody provozovat písečná pláž. Nápad to není úplně nezajímavý, i když poněkud diskutabilní, vzhledem k neexistenci vodní plochy poblíž. Pro koho je toto velké pískoviště určeno? Maminky s dětmi se budou jistě cítit lépe na blízkých hřištích nebo parcích, Brňanů či snad turistů v plavkách tam taky asi mnoho nezavítá.

Smysl by spíš mělo oživit betonovou pláň tohoto náměstí tak, aby mohlo přitáhnout i cizince, a to celoročně. Zazelenit a zatraktivnit náměstí, vyloučit odtud a z ulice Masarykovy konečně tramvaj a naopak zrušit nesmyslný zákaz vjezdu cyklistů do středu města a dále zbudovat síť samoobslužných půjčoven jízdních kol.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama