JUDr. Irena Matonohová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.09.2011 13:23:50

Programové prohlášení Rady města Brna – podle koalice ODS + ČSSD cár papíru

Programové prohlášení Rady města Brna – podle koalice ODS + ČSSD cár papíru

Téměř celý rok trvalo, než spatřilo světlo světa Programové prohlášení Rady města Brna.

Tento důležitý dokument jsme obdrželi na zářijovém zasedání brněnského zastupitelstva, čili až téměř po roce fungování velké koalice, přičemž byl Radou schválen pár minut před jednáním zastupitelstva.

Zdá se mi účelové, že nám nebylo umožněno prostudovat dokument ještě před jednáním, proto jsme nemohli k němu na zastupitelstvu zaujmout jednoznačné stanovisko. Pan primátor Onderka se vyjádřil, že se stejně jedná pouze o „slohové cvičení“, neboť brněnská ČSSD a ODS mají z 95% stejný program. Myslím, že není na místě tímto způsobem zlehčovat dokument, který by měl sloužit k efektivní veřejné kontrole činnosti koalice ODS a ČSSD a revizi jejich společných slibů. Po důkladném prostudování musím s lítostí konstatovat, že předložený dokument je skutečně nekonkrétní a bezobsažný.

A je s podivem, že obě strany velké koalice mají k sobě, dle primátorových slov, tak velmi blízko, ačkoli před volbami to vypadalo zcela jinak. Byla jsem přítomna na všech společných předvolebních debatách s občany, a pánové Onderka a Kotzian měli názory naprosto odlišné.

Prohlášení primátora je tak zajímavým vzkazem pro brněnské pravicové voliče, volbou ODS dali hlas levicovému programu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama