JUDr. Jan Chvojka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,42. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.08.2019 6:32:00

Škrty v státním rozpočtu dost omezí některé důležité služby

Škrty v státním rozpočtu dost omezí některé důležité služby

Komentář na facebookovém profilu ke škrtům ve státním rozpočtu

 Proč je ČSSD tak kritická k návrhu státního rozpočtu, se kterým přichází ministryně Alena Schillerová a který podporuje Andrej Babiš? No protože podle nás škrty dost omezí některé důležité služby. Například:
  • Sociální služby, konkrétně třeba sociálně právní ochranu dětí v obcích a vyplácení státních příspěvků zařízením pro děti, vyžadující okamžitou pomoc, nebo příspěvků pěstounům.
  • Bezpečnost. Pokud by se nezvýšil rozpočet ministerstva vnitra, odnesou to na odměnách policisti, ale také hasiči, kteří mají dostat nejméně peněz od roku 2010.
  • Zajištění lesních porostů a obnova lesů po kůrovcové kalamitě. Bez peněz bude ohrožena prevence proti suchu a zadržování vody v krajině, což je v aktuálním období vysokých teplot a sucha priorita číslo 1.

My ale jen nepožadujeme více peněz do rozpočtu, my také navrhujeme, kde je vzít. Už nějakou dobu mluvíme o zavedení bankovní daně, která by vynesla až 14 miliard korun, nebo o zrušení některých daňových výjimek...

Více ZDE

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama