JUDr. Jindřich Rajchl

Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • PRO 2022
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2022 16:52:00

Politika má být službou veřejnosti, nikoliv zdrojem zbohatnutí

Politika má být službou veřejnosti, nikoliv zdrojem zbohatnutí

Komentář na facebookovém profilu k řešení energetické krize.

 Mám nápad, jak rychle a efektivně vyřešit energetickou krizi.

Stačilo by snížit platy všech členů vlády, poslanců a senátorů na úroveň průměrné mzdy a zakázat jim používat jakékoliv úspory (které navíc nahrabali bůhvíkde) k úhradě jejich měsíčních nákladů na bydlení, potraviny, elektřinu, plyn a pohonné hmoty.

Počítám, že bychom měli po krizi během pár týdnů.

Obecně jsem přesvědčen, že by snížení platů politiků výrazně naší zemi prospělo. Nechci, aby to znělo populisticky, ale politiku by prostě měli dělat lidé, kteří v životě už něco dokázali a vydělali dost peněz na to, aby nevstupovali do veřejných funkcí kvůli finanční motivaci. Politika má být službou veřejnosti, nikoliv zdrojem zbohatnutí pro ty, kteří do ní vstupují. O tom jsem bytostně přesvědčen.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama