JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2023 17:19:11

Každý může rozbít řetěz

Každý může rozbít řetěz

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k petici požadující zákaz chovu a držení psů na úvazu

Přátelé, před týdnem jsem avizoval, že se chci pokusit prosadit zákaz chovu psů na řetězech. Opakovaně se ke mně totiž dostávají velmi smutné příběhy psů, kteří jsou svými majiteli držení uvázaní na provazech, na ocelových lankách a nebo právě řetězech, na kterých tráví celý svůj život. Velmi často u nich vídáme také obojky, které jim zarůstají do krku. To jim způsobuje velmi bolavá, často otevřená zranění.

Jaká je kvalita života takto uvázaného psa, který se může "proběhnout" jen tak daleko, jak mu to řetěz dovolí? Jsem přesvědčen, že takové chování vůči živé bytosti je nemorální, neetické a neměli bychom před ním zavírat oči.

Pokud souhlasíte, budu moc rád, když svoji podporu vyjádříte podpisem petice či jejím sdílením. Každý jednotlivý podpis má svůj význam. Každý z vás může symbolicky rozbít řetěz.

Mnohokrát děkuji každému, kdo se rozhodne připojit svůj podpis a podpoří tak moji snahu o změnu legislativy!

Online verzi je možné podepsat zde, petici si také můžete stáhnout, vytisknout a pomoci nám sbírat podpisy i fyzicky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama