JUDr. Jiří Pospíšil

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,01. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.10.2010 19:39:00

Ministerstvo vysílá do Kosova svého prvního experta

Ministerstvo vysílá do Kosova svého prvního experta

Ministr spravedlnosti souhlasil s vysláním státního zástupce na roční působení v civilní misi Evropské unie EULEX Kosovo.

Ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil vyjádřil souhlas s vysláním státního zástupce z Nejvyššího státního zastupitelství, Mgr. Petra Klementa, na roční působení v civilní misi Evropské unie EULEX Kosovo, která se zaměřuje na obnovu řádného fungování justičních institucí v Kosovu.

„Za ministerstvo spravedlnosti se jedná o prvního experta, který je do civilní mise EU vysílán. Považujeme za velký úspěch, že byl Mgr. Petr Klement vybrán Evropskou unií pro vyslání do této mise, kde bude pracovat spolu s místními státními zástupci na zlepšení boje proti trestné činnosti," uvedl Jiří Pospíšil.

Civilní mise EULEX Kosovo byla zřízena v roce 2008. Účastí se jí přes 40 soudců a 20 státních zástupců z celé Evropské unie a kandidátských zemí. Své experty do mise EULEX Kosovo vysílá pravidelně také Policejní prezidium ČR. Za Českou republiku se již mise účastní 29 osob.

Petr Klement pracuje od roku 2006 na Nejvyšším státním zastupitelství. V průběhu svého předchozího působení na  Městském státním zastupitelství v Brně se zaměřoval na boj proti hospodářské kriminalitě. V roce 2007 byl jako národní expert vyslán k EUROJUSTu v Haagu. Je také kontaktním bodem Evropské soudní sítě v trestních věcech a členem Stálého výboru pro vzdělávání v oblasti mezinárodní spolupráce Evropské vzdělávací soudní sítě. Do Kosova bude vyslán na období jednoho roku.  

Veronika Ludvíková, tisková mluvčí ministerstva spravedlnosti
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama